Megdöbbentő eset Indiában!

 

Készpénz nélküli káosz:
Megáll az élet a készpénz hiányban szenvedő Indiában!
Eleget írtunk már arról, hogy a készpénznek leáldozott és egy napon a digitális pénz veszi át a helyét.
Ez a nap elérkezett több mint egy MILLIÁRD indiai ember számára.

 
Mióta 2016. október 9-én éjfélkor kivonták a forgalomból az 500 és az 1000 rúpiás bankjegyeket, milliárdos tömegek élete vált rémálommá. A dolgok, amiket természetesnek vettünk, hirtelen megpróbáltatássá váltak. Nem kevesebb kihívást jelent, mint megmászni a Himalája legmagasabb csúcsát minden előzetes felkészülés nélkül.
Üdvözöllek a készpénz nélküli káosz világában, a forgalomból kivont pénz világában, a fizetőeszközt megszüntető Indiában.

 

A készpénz hiány miatt emberek halnak meg.
A kormány arra hivatkozik, hogy a fekete pénzek felszámolására irányuló ambiciózus tervével az eddig forgalomban levő fizetőeszközt ami a gazdaság 86%-át alkották, kivonták a gazdasági életből.
4 órát adtak az embereknek a felkészülésre, majd
október 9-én éjféltől az emberek zsebében levő rúpiák nem értek többet, mint egyszerű papírdarabok. Pénz nélküli világra ébredtek fel.
Csak a kicsi, 100 rúpiás és az alatti címletek maradtak forgalomban.

 
Most, hogy hetek múlva a bankok újra kinyitottak, az emberek rájöttek, hogy az ATM-ek (bankautomaták) nem működnek és a bankpénztárosnál sincs készpénz. Sok ember küszködik, főleg azok, akiknek nincs hozzáférésük bankszámlához, vagy az ország távoli részein laknak vagy egyszerűen túl szegények vagy tanulatlanok.

 
Az India Today jelentette:
„Hatalmas tömeg gyűlt össze a delhii Canara Bank előtt. Az embereknek rendkívül nehéz kifizetni a háztartási cikkeket, alapvető élelmiszereket és zöldségeket. Csütörtökön India-szerte kígyóztak a sorok a bankok előtt, az emberek tolongtak, hogy beválthassák a régi bankjegyeket az új pénzekre. Néhány bankban elfogyott a pénz.”

 
Ez alatt legalább 3 ember halálát jelentették.
A Huffington Post írta: „Három indiai, köztük egy ember Mumbaiban és ketten Kerelaban meghalt a hosszú sorban állás közben a bankok előtt, miután az indiai kormány ezt a meglepő politikai intézkedést hozta a fekete pénz megfékezésére” hivatkozva.

 
Megszakított, megzavart esküvők, a kórházak nem látják el a pácienseket
A pénzek kivonásával rengeteg embert hagyott cserben a kormány, az emberek sokkhatás alá kerültek. A tél, ami Indiában hagyományosan az esküvők ideje, csak most kezdődött. Sokan nehezen boldogulnak és szenvednek a készpénzfelvétel korlátozásai miatt, főleg mikor rendezvényszervezőket, virágárusokat és más olyan iparosokat kellene kifizetniük, akik csak készpénzt fogadnak el.

 
A napi limit az ATM-eknél 2000 rúpia, körülbelül 30 dollár, és a heti korlátozás a bankpénztárnál 20 000 rúpia, durván 300 dollár. Több pénzhez nem férhetnek hozzá még azok az emberek sem, akiknek van bankszámlájuk és nem a párnában tartották a pénzüket.

 
A legégetőbb probléma, hogy a magánkórházak nem fogadják el a leselejtezett bankjegyeket.
Az állami kórházak utasítást kaptak, hogy egy ideig még fogadják el az érvénytelen bankjegyeket, de ezekben a kórházakban kevés a személyzet, egészségtelenek és sokszor nyomorúságosak a körülmények.

 
A Hindustan Times jelentése:
„A chennai székhelyű Apolló Kórházak bejelentették, hogy ők nem fogadják el az érvénytelen bankjegyeket. Az Apolló 65 kórházzal rendelkezik szerte az országban.”

 
Értelmetlen, drága gyakorlat
A pénzek forgalomból való kivonása szörnyű rémálomba fordult, amiből nincs menekvés. Minden indok, amit a kormány előhozott az intézkedés mellett, üresen cseng.
Amíg azt mondták, hogy ezzel a lépéssel kiiktatják a fekete pénzeket, addig számos jelentés érkezett, miszerint az emberek aranyat vásároltak fel ékszerészektől prémium áron az egész ország területén, hogy valahogy megszabadulhassanak beteges áron a halmozott papírpénzüktől. Ezek az emberek most a vagyonukat elveszítették.

 
A kormány szerint a pénzhamisítók miatt szükség volt a lépésre, de a Hindu napilap hírei szerint az új bankjegyeknek abszolút nincsenek új biztonsági funkciói.

 
Egy magas rangú kormányzati képviselőt idéznek: „Mivel a döntés, hogy új bankjegyeket vezessenek be csak hat hónapja terveződött meg, nem volt idő, hogy megváltoztassák a biztonsági funkciókat. Csak a kinézete változott, de a biztonsági funkciók ugyan azok maradtak, mint a régi bankjegyeknél.”

 
Az események költségeit kritizálják.
A “Mint” lap analizálta a költségeket: „Az egyik elemzés kimutatta, hogy a 2014-15-ben nyomtatott új 500 és 1000 rúpiás bankjegyek 100 rúpiás bankjegyekben való újra nyomtatása 119 milliárd rúpiába került. Ez nem tartalmazza az ATM-ek feltöltésének és fenntartásának költségeit, amire szükség lesz, hiszen a kisebb értékű bankjegyek tömeges használata jelentősen nőni fog.”

 
Garga Chatterjee bengáli politikai kommentátorral beszéltünk:
„Nevetséges indok, ha azt mondják, a hamis pénzek miatt volt erre szükség. Az összes valutának kevesebb, mint 0,02%-a hamis a Lok Sabha szerint. Ha a fekete pénz a probléma, akkor az ugrás az arany árában megmutatja, hogy hatalmas pénzeket fektettek bele a bejelentés óta. Társul a tény azzal, hogy hatalmas, 500/1000 rúpiásokból álló készpénzbetétek voltak összegyűjtve a Nyugat-Bengál állam BJP fiókjában órákkal azelőtt, amikor az Indiai kormány bejelentette az intézkedést:
Az államnak nincs kedve sem büntetni, sem visszaszerezni ezt a pénzt a hitelezőktől. A lépés mögötti mozgató erő gyanús.”
A Virtuális valuta (OneCoin) segíthet ebben a bizonytalan időben
Az intézkedés gyakorlatba való átültetésével egy nehezen megoldható krízisbe taszították az egész ország népét. Mivel a hónapok óta tervezett pénzkivonás megtörtént, most rendkívül nehéz helyzetbe került egész India, amiből nehezen fog kiszabadulni.

 
Már most vannak olyan jelek, amik arra utalnak, hogy a dolgok nem a terv szerint haladnak, az emberek pedig szenvednek, hogy pénzhez jussanak.
Amíg sokan digitális alternatívákhoz fordulnak, mint a digitális pénztárcák és valuták, az igazság az, hogy India lakosságának közel 30%-a írástudatlan, (ill. nincs számítógépe). Ezek az emberek fognak a leginkább sínylődni ha elfogy a készpénz.
Közel 133 millió embernek nincs bankszámlája sem. Az elkövetkező napokban a bizonytalanságé lesz a központi szerep Indiában. Az országot bénulás fenyegeti és az ország egy merev recesszió elé néz, ahol az élet megáll.

 
Ezekben az időkben a OneCoin talán megmentheti azokat, akik elég okosak, hogy elkerüljék a Modi kormány lefelé zuhanó rúpiájához köthető katasztrofális gazdasági intézkedéseket, de a legtöbb indiai ember számára az elkövetkező napok az egyre növekvő fájdalmat és nyomort fogják jelenteni.
Forrás: ITT
Megoldás a Virtuális Valuta OneCoin!

 

Ha lemaradtál az október előtti akcióról, akkor most a rendkívüli ajánlattal megnégyszerezheted a pénzed értékét!

Regisztrálj be INGYENESEN ITT: Regisztráció
Bármi kérdésed van, keress bizalommal bármely elérhetőségemen:
Jámbor Tamás (kispix)
Facebook : Kispix vagy
facebook oldalon :kriptovalutamania
Skype: jmbrtamas
kispix belyegkep

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.